Om denna blogg!

Hej och välkommen hit!

Jag hoppas att du kan få en trevlig lässtund, få lite tips och kanske även hitta lite inspiration här. Detta är en blogg för alla, hundälskare, djurvänner, medmänniskor och alla andra!

Det handlar om hundar i stort här men mycket är också bra att veta eller bara ett roligt tidsfördriv. Själv älskar jag hundar och har haft en hel del erfarenheter av olika hundar. Vill gärna få dela med mig av det jag har upplevt och lärt mig av riktiga djurvänner.

Kunskap är makt och att läsa om andras upplevelser är också en kunskap. Läsa på faktasidor ger en viss kunskap, sedan ger andras erfarenheter en annan sorts kunskap. Båda är viktiga på sitt sätt.

Därför är internet ett underbart forum, man når verkligen hela världen. Att hitta vänner på andra sidan av jordklotet var inte möjligt hemifrån innan internet. Sedan är internet ett fritt forum, alla kan skriva sin mening. Att vara källkritisk är därför väldigt viktigt, att veta om texten man läser är riktig eller en annans historia.

Här hittar du blogg om egna erfarenheter och tankar, saker som jag har lärt mig av andra hundmänniskor och av den information som jag har tillgång till. Så läs hela bloggen med öppna ögon för nöjes och inspirations skull. Det hoppas jag att du hittar här.

Läs om hundägandet i sig, om tävlingar och utställningar eller om alla hemlösa hundar som finns idag. Just hemlösa hundar vill jag prata lite extra om, de har haft en svår start i livet och de har det svårt ända tills den dagen som de får sitt eget hem! Det är så otroligt tragiskt att djur lider på grund av oss, varje dag! Det är inte lätt att hålla hoppet uppe när man ser dessa hemlösa djur men all hjälp gör skillnad för dem!

Det är jobbigt att tänka på men om vi alla tillåter det jobbiga att komma nära lite oftare, då kanske vi alla kan göra något? Det finns många saker som man kan göra, skänka mat, hitta varaktiga hem, vara jourhem eller foderhem. Man kan också sprida kunskap och dela inlägg från hemmen på sociala medier, människor tar till sig bara de ser inlägget. Ja, listan kan bli oändlig.

Jag tror att alla människor är lite av en sorts hundmänniskor, ända sedan starten av människans liv här på jorden så har vi haft kontakt med djur. Tidigt blev vargarna våra följeslagare i jakt och i skydd. När något har varit så länge så tror jag inte att detta försvinner helt, det bara förändras och anpassas med tiden. Vi jagar inte i samma utsträckning idag men vi går fortfarande på olika aktiviteter som ger samma band mellan hund och människa. Vi behöver inte samma skydd mot rovdjur idag men däremot behöver vi alla andra sorts skydd som hunden bidrar med.

Så vårt förhållande med våra vänner är förändrat, men vi är fortfarande ett tajt team som behöver varandra. Och att ha en hund ger så otroligt mycket, den kunskap vill jag sprida. Därför är denna blogg för precis alla!

Hoppas att du gillar den och återigen

Välkommen!