Hjälp de hemlösa hundarna/djuren!

Det finns många djur som varje dag är och blir hemlösa. Många tycker inte att djuren har rättigheter utan bara kör ifrån dem när de inte vill ha dem längre.

Tack och lov så har vi föreningar som djurens vänner och andra organisationer som hjälper djur i nöd. Djuren blir besiktade, vårdade och hjälpta hos de olika organisationerna för att sedan hitta nya och varaktiga hem.

De behöver ständigt både foderhem och varaktiga hem, alla hem är mer eller mindre fulla av djur som blir avlivade om de inte får ett nytt hem! Allt för att människor tycker att de har rätt att göra så här!

Grunden till detta är att människor inte har kunskap och empati, om och för djur, det måste vi alla ändra på. Ända sedan starten av livet borde alla få kunskap om vad djur är och vad det betyder att äga och ta hand om djur. Då hade vi inte behövt lika många djurhem med plågade djur. Och vi alla har ansvar för de djur som vi köper, blir det jobbigt så får man söka efter hjälp. Inte bara slänga iväg dem till första “bästa” person när man tycker att det blir jobbigt.

Om du vill hjälpa ett djur i nöd och kan skaffa en hund eller annat djur så hör av dig till din lokala organisation, varje län har sin/sina egna. De har krav på köparen, men är du en genuin person och har läst på lite om att köpa hund så är det inga problem. En hund från hundhem har olika priser beroende på ras, ålder och bakgrund. Det allra bästa är att gå dit med öppna ögon och känna vilken hund som du dras till. Och vilken hund som vill ha kontakt med just dig, då hittar du garanterat en riktig vän!

Det kan vara speciellt att ta en omplaceringshund men det kan också vara precis som ett vanligt köp. Det är ofta som hundarna blir helt återställda och bra familjemedlemmar, bara de får rätt omsorg. Många kan man inte gissa att de har haft en svår uppväxt, så var inte rädd för att dessa hundar är speciella.

Men det finns såklart de som är traumatiserade och behöver ett hem med extra kunskap, lugn och annat. Om du vill utmana dig själv och kan ge extra hjälp så är en sådan hund absolut ett alternativ. Tänk när den har kommit över det traumatiska och blir världens bästa vän, då känner man sig väldigt stolt!

Om du kanske redan har hund eller inte har möjlighet att äga en hund så kan du ändå hjälpa dem. Att vara månadsgivare eller skänka en viss summa är också väldigt hjälpsamt för alla djurhem, de är helt beroende av oss medmänniskor för att kunna hjälpa djuren till ett bättre liv. Något som de har tagit på sig att göra, trots att vi alla har ett ansvar för våra djur!

Att äga hund är ibland utmanande och dyrt. Men det är oftare väldigt givande. Det är en vänskap som jag önskade att alla fick uppleva någon gång!